Et connectes a Wifis obertes sense mirar si són segures?

Tens instal·lat en tots els teus dispositius un antivirus?

T’en refies de tots els enllaços que cliques? l’URL comença per https?

Inicia sessió només quan la connexió sigui segura

Comprova sempre que l’adreça on et connectaràs contingui la seqüència “https”, això et garantirà que les dades que enviïs seran xifrades, fixa-t’hi, aquest lloc web serà molt més segur.

A part si vols transferir diners o transferir dades personals sensibles a través de dispostius mòbils, no utilitzis una wifi pública, millor activa el 4G, utilitza una xarxa Eduroam, connecta’t a un dispositiu fix (cable) o al Wifi de casa teva (sempre que el tinguis protegit), així evitaràs estar exposat a una xarxa pública que serà molt més vulnerable a un atac.

Instal·la’t un antivirus

L’antivirus detecta i t’adverteix quan et descarregues contingut que pugui contenir un virus, per això és tan necessari per protegit els teus dispositius.

També pots instal·lar un antivirus al teu mòbil i tauleta, ja que moltes vegades no som conscients de la vulnerabilitat d’aquests dispositius i no sabem a què els estem exposant.

Comprova l’enllaç i qui hi ha al darrera abans de clicar

Molts cops rebem correus o missatges amb enllaços clicables que et redirigeixen a un lloc web automàticament, però no és tan fiable ni segur com ens pensem encara que t’ho enviï algú de confiança.

A vegades el text que veiem o la imatge no es correspon amb l’enllaç veritable i és fraudulent, aquests poden contenir caràcters i símbols estranys amagats, difícils de veure i poden portar-te a una pàgina alternativa que conté un virus o sense que te n’adonis ser víctima d’una suplantació d’identitat o “phishing“. Verifica sempre que el lloc web sigui de confiança i disposa de les dades de la persona, empresa o institució.  No siguis mandrós en escriure tu mateix l’URL!