Escolta l’article:

Cada cop és més freqüent la necessitat d’enviar arxius digitals grans. Des de la Direcció de TIC, recomanem l’ús de FileSender, un servei de RedIRIS, per davant d’alternatives com Dropbox o WeTransfer . En aquest article, us explicarem per què hauríeu d’utilitzar aquesta eina enlloc d’altres opcions.

FileSender és un servei web que permet intercanviar fitxers de mida gran, que el correu electrònic convencional no permet adjuntar. Aquest servei és accessible de manera totalment gratuïta per als usuaris de la comunitat de la UAB i hi teniu accés il·limitat. FileSender garanteix la confidencialitat de la informació , ja que les dades dels fitxers es transmeten mitjançant màquines de confiança a RedIRIS i no amb màquines de tercers.

Autenticació de FileSender. Font: Servei d’Identitat de RedIRIS.

Tot i que per fer ús d’aquest servei cal formar part de la comunitat RedIRIS (de la qual la UAB és partícip), un aspecte important d’aquest servei és que s’hi poden convidar usuaris externs, de manera que podrem rebre arxius d’aquests usuaris i enviar-los-en.

A diferència d’altres alternatives, que limiten l’enviament a 2GB, FileSender permet enviar diversos fitxers amb una capacitat de fins a 100GB i a múltiples destinataris (fins a 100 adreces de correu en un mateix enviament). A més, quan envieu fitxers, rebreu informes de transferència i de descàrrega i així podreu assegurar-vos que s’han rebut correctament.

FileSender elimina automàticament els fitxers 30 dies després de l’enviament, però també permet establir una data de caducitat personalitzada, d’un màxim de 30 dies.

Interfície de FileSender. Font: Filesender.

Subscriviu-vos al blog  canaltic.uab.cat  per rebre totes les actualitzacions i seguiu-nos a X,  @tic_uab, i a Instagram,  @tic_uab!