Crear formularis sense coneixements informàtics? Us expliquem com funciona:

El servei d’e-Formularis permet que el PAS i PDI de la UAB puguin crear de forma senzilla, gratuïta i autònoma formularis web. Aquests formularis poden ser de diversos tipus i serveixen per recollir dades. Per exemple, poden ser enquestes, per inscriure’s a un esdeveniment o a un congrés, etc.

La gràcia del servei és que no es necessita tenir coneixements tècnics o informàtics, ja que es tracta d’una interfície molt visual, que permet anar afegint opcions al formulari de manera molt senzilla.

Un cop es finalitza la creació i l’edició del formulari i es dóna per bo, obtindreu una adreça web per accedir-hi (URL d’accés). Aquesta adreça és un enllaç que es pot difondre pels canals que es vulgui.

Posem un exemple concret: un grup de recerca de la UAB vol crear un formulari d’inscripció a un congrés científic. Sol·licita l’alta a través de la web del SI, crea el formulari i se li crea una URL. Aquesta URL la pot compartir per e-mail, publicar-la al grup de recerca, compartir a les xarxes socials…

Les respostes es poden registrar de dues maneres:

Poden ser enviades per correu electrònic: les dades s’envien a una adreça de correu electrònic prèviament indicada. Es rep un correu per cada formulari emplenat i enviat.

Poden ser desades: les dades s’emmagatzemen internament i posteriorment poden ser descarregades en format CSV, que es pot obrir amb moltes aplicacions (MS Excel, MS Word, LibreOffice…

A més a més dels aspectes tècnics i de disseny dels formularis, és imprescindible tenir en compte la legalitat dels processos de recollida, emmagatzemament i ús de les dades de terceres persones, reflectida a la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

Per això, caldrà afegir al formulari el text corresponent si es fa una petició de dades amb o sense enregistrament o se’n preveuen usos posteriors de difusió.

Si voleu més informació sobre el procediment per crear formularis, heu de dirigir-vos a la web del SI. Trobareu una descripció més detallada i es podrà sol·licitar el servei a la pestanya “Formularis”. En un termini màxim de 2 dies es confirma l’accés i ja es pot utilitzar el manual de l’editor. Els únics requeriments són pertànyer al col·lectiu PAS o PDI de la UAB i tenir el NIU actiu.

Ara ja podreu crear un formulari fàcilment i sense necessitar cap coneixement informàtic.