Si no tens l’OCS instal·lat, continua llegint…

Avui us volem parlar sobre l’OCS, un programa d’inventari sobre el parc informàtic de la universitat que s’ha començat a aplicar des de fa un any.

La idea d’instal·lar OCS és poder tenir informació sobre tot el contingut informàtic que hi ha al campus. En temps real, ens permet conèixer l’antiguitat dels ordinadors de la UAB i el seu software. Per tant, l’inventari obtingut permet definir l’obsolescència dels equipaments a l’hora de definir les polítiques de renovació, negociar amb fabricants de hardware i de software millors condicions d’adquisició per la UAB i aplicar mesures proactives quan es coneguin vulnerabilitats de seguretat, sabent quins equips estan en risc.

L’inventari conté per cada equip:

  • L’any de compra/fabricació
  • Les aplicacions instal·lades, capacitat de Disc Dur, memòria RAM…
  • El tipus d’equip, Windows, Apple o Linux

L’objectiu que es persegueix amb aquest programa OCS és poder prendre decisions estratègiques pensades partint de l’escenari real. El benefici principal per l’usuari és que el seu equip apareixerà en l’inventari i es tindrà en compte en els plans de renovació. Així, els equips més antics poden tenir prioritat per renovar-se, ajudes tècniques i descomptes econòmics.

La informació que s’obté dels equips en cap cas inclou les dades ni l’activitat de l’usuari, es centra estrictament en el hardware i software instal·lat, preservant la confidencialitat de les dades i la privacitat de l’usuari. Es pot saber, per exemple, quin Word hi ha instal·lat, però mai es té accés als documents ni al què està fent l’usuari.

He d’instal·lar-lo?

La majoria dels ordinadors de la xarxa es connecten al domini UAB i al Servei 2002 (els que en engegar demanen el NIU i la contrasenya i on teniu disponibles les unitats de xarxa compartides) i s’inventarien de forma automàtica. Si aquest és el cas del vostre equip, no cal que realitzeu cap acció.

Si no és el vostre cas, us recomanem la seva instal·lació que podeu fer des d’aquest enllaç: http://www.uab.cat/doc/Manual_instalacio_client_OCS