Amb l’objectiu de facilitar que l’alumnat pugui disposar de forma àgil del material docent que fins ara es dipositava al servei de reprografia, el professorat el podrà publicar al Campus Virtual de la UAB a partir del curs vinent 2017-18.

En cas que aquest material contingui obra subjecta a drets d’autor, es podrà publicar igualment al Campus Virtual de la UAB, en les mateixes condicions com sempre s’ha fet al servei de reprografia.

En el cas d’obra subjecta a drets d’autor, cal respectar els termes del contracte de llicència d’ús de continguts al Campus Virtual, del qual destaquem les següents condicions:

  • El màxim de reproducció autoritzat es fixa en el 10% de l’obra o un capítol de similar extensió.
  • Si es tracta d’una publicació periòdica (per exemple, un revista científica) es podrà reproduir un article complet amb independència de la seva extensió.
  • Les obres publicades en forma de separata (per exemple, capítols de llibre fets per diferents autors) no tindran la consideració de publicacions periòdiques, per la qual cosa no podrà reproduir-se més del 10% de les mateixes.
  • L’obra original i l’autor han d’estar citats correctament.

Per contra, no seran objecte d’ús al campus virtual:

  • Les partitures musicals;
  • Les obres d’un sol ús, és a dir, quaderns d’exercicis o de problemes, ni qualsevol altra publicació que no sigui reutilitzable, sempre i quan aquest tipus d’obres no siguin del professor que fa la difusió o de la UAB;
  • Les compilacions o agrupacions de fragments d’obres, o d’obres aïllades de caràcter plàstic o fotogràfic figuratiu, és a dir, quan s’agrupa en un document diferents fragments de diverses publicacions ja siguin textuals, gràfiques o fotogràfiques

Posem a la vostra disposició les següents guies: Com citarModels de citació bibliogràfica, així com informació sobre propietat intel·lectual i accés obert a: Blog propietat intel·lectual i accés obert.

Us animem doncs a que, a partir del curs 2017-18, publiqueu  en el Campus Virtual de la UAB tot el material docent tal com ho feieu en el servei de reprografia, ja que està subjecte a les mateixes condicions legals.