El “Pla d’acció per a la sostenibilitat de la UAB”, liderat per l’Oficina de Medi Ambient, recomana una sèrie d’actuacions d’estalvi i eficiència energètica. Cada dia en marxar de l’oficina hem d’assegurar-nos d’apagar l’ordinador, però ara que arriba un període de vacances encara és més important que no se’ns oblidi.

Una opció per apagar l’ordinador manualment és a través del menú d’apagar l’equip.

Cal ser conscients d’una sèrie de coses que ens seran de molta ajuda :

  1. Apagar la pantalla no és apagar l’ordinador  : La pantalla i l’ordinador són dos elements amb alimentació elèctrica i en conseqüència amb consums elèctrics separats. Apagar només la pantalla deixarà l’ordinador engegat i consumint electricitat fins que no s’aturi.
  2. Tancar la sessió no atura l’ordinador : Només desactiva la sessió de l’usuari que s’havia identificat i queda llest per identificar un altre usuari, però l’ordinador continua consumint electricitat fins que no s’aturi.
  3. Aturar temporalment o hibernar  tampoc és apagar l’ordinador : Assegura’t de tancar bé l’ordinador, ja que existeixen múltiples opcions que et poden confondre i que no apaguen l’ordinador i segueixen consumint energia elèctrica.