T’has plantejat mai com obtenir i acreditar les habilitats indispensables per l’ús de les TIC?

Si és així, el programa d’acreditació i la certificació de competències digitals, ECDL (European Computer Driving Licence), reconeguda a nivell internacional, ha d’estar al teu currículum.

Per obtenir les competències i habilitats digitals necessàries per utilitzar un ordinador i les aplicacions més esteses, cal seguir i superar els diferents mòduls, agrupats en tres categories de nivell creixent:

Són importants les competències digitals?

En tots els àmbits de la societat actual, tant en els professionals com els personals,  s’ha fet indispensable l’ús de les TIC, des de coneixements bàsics de treball amb arxius, connexió i ús de serveis a Internet, passant per temes més avançats de programació o la importància de la seguretat en línea.

Necessito una acreditació?

Acreditar un nivell de coneixements homologats per una organització internacional permet a les empreses o institucions poder qualificar la capacitat de les persones per a desenvolupar les activitats pròpies de la mateixes.

Com puc aconseguir-la?

Cal que t’adrecis a algun dels centres autoritzats per dur a terme la formació i els exàmens corresponents, passar ambdues fases amb èxit i aconseguir així la certificació ECDL.

Properament, la UAB té previst oferir tres cursos MOOC amb continguts de la certificació d’ECDL:

  • Competències digitals. Conceptes i eines bàsiques
  • Competències digitals. Eines d’ofimàtica de productivitat
  • Competències digitals. Bases de dades. Access