Has estat víctima d’algun comportament d’odi o d’assetjament a la xarxa?

Has denunciat alguna vegada a través de les mateixes aplicacions conductes mancades de civisme?

Per davant de tot, seguretat

Si és segur per a mi, és segur per a tothom, ja que quasi tot el que fem en la xarxa és públic i per tant, ens afecta a tots els usuaris. Sempre hem de respectar als altres com voldries que et respectessin a tu, treballa els hàbits de civisme i de respecte, siguem proactius!

No permetis el ciberassetjament

Quan veus en algun lloc web, blog, Twitter o qualsevol altra xarxa social, un atac personal o missatges d’odi cap a una altra persona o un comportament poc cívic, no et quedis al marge, actua! Molts cops pots reportar aquest tipus de comportament, directament a les mateixes xarxes socials o aplicacions. Els bons hàbits afavoreixen al bon ús i respectuós per internet i afavoreixen a tota la comunitat d’usuaris.

Denuncia un delicte

Si mai et trobes amb un ciberatac o un delicte informàtic com: la suplantació d’identitat o un robatori de dades personals i/o diners, informa i denuncia el mal comportament.

Tant si veus un atac personal de caràcter sexual, d’expressió de gènere, violència masclista, racisme, orientació sexual, etc. denuncia-ho.

La seguretat de tots també depèn de tu!