Et preguntes per què reps publicitat tan personalitzada quan fas una cerca?

Acceptes totes les condicions de privacitat en l’instal·lar-te una APP o en accedir a internet, sense mirar que diuen?

Has buscat mai el teu nom per internet? Ja veuràs què hi trobes!

Et deixem una sèrie de pràctiques que et serviran per protegir millor la teva privacitat:

Vigila el que publiques a les xarxes socials

Tot el que comparteixes o publiques a internet ho pot veure tothom i per temps indefinit, per tant, considera sempre si el que publiques avui et pot perjudicar demà.

A les xarxes socials tens la configuració de privadesa on pots escollir què i qui pot veure tot el que publiques. A causa de no revisar la configuració de privadesa et pots trobar en usos indeguts o no desitjats de les teves dades.

Revisa la informació que vols compartir i la configuració de privacitat!

Les teves cerques et segueixen

Quan acceptes les galetes o “cookies”, aquestes permetran que t’enviïn publicitat personalitzada d’aquelles cerques que fagis, ja que queden registrades en els teus dispositius i són susceptibles d’anàlisi. Per evitar-ho, pots eliminar  aquests registres bé esborrant l’historial de navegació a través de la configuració de l’aplicació o bé utilitzant la navegació privada que pots trobar en la pestanya superior o a l’opció “configuració” del teu navegador.

Utilitza la navegació privada o d’incògnit, de la qual disposa el teu navegador, si vols evitar que et segueixin!

Revisa les dades de les apps

Quan t’instal·les una app nova al teu dispositiu normalment et demanarà permís per accedir a les dades que conté i  que sempre sol haver-hi informació personal.

Les plataformes de distribució d’apps (Google Play o App Store) n’ofereixen moltes que són gratuïtes en part o totalment; això que d’entrada et resultarà avantatjós no sol ser a canvi de res, ja que t’obligaran a algun tipus de registre o de cessió de dades, del qual caldrà que tinguis molt clar i garantit l’ús que en poden fer.

Revisa les dades que estàs cedint als proveïdors d’apps!

Si t’ha resultat útil o ha despertat el teu interès aquest “post”, el pots comentar i compartir!