L’any 2018 la Universitat Autònoma de Barcelona va arribar a un acord amb GitHub per tal d’oferir a l’alumnat GitHub Educaction, la versió per a la docència i l’aprenentatge autònom. Inclou eines addicionals que faciliten el flux de treball entre els estudiants i els docents. Tot i que s’usa freqüentment en assignatures de l’Escola d’Enginyeria, qualsevol estudiant de la Universitat pot donar-se d’alta i donar els seus primers passos en el món de la programació. L’acord també inclou l’accés a la GitHub Enterprise (pro).

GitHub és una plataforma col·laborativa molt utilitzada entre els desenvolupadors d’aplicacions informàtiques, però que té un ventall de possibilitats que va fins allà on arribi la imaginació. Té una capa gratuïta en què els usuaris comparteixen el seu codi en un espai públic (open source) i una altra de pagament (Entreprise), a la qual l’alumnat té accés gràcies a l’acord. Té més de 30 milions d’usuaris i 25 milions de repositoris de codi.

La plataforma permet als alumnes treballar en projectes d’equip de manera col·laborativa des d’espais diferents i sense haver de treballar tots alhora en diferents parts d’un codi. Això és possible gràcies al fet que també és un repositori (host) per desar i revisar el codi en què s’està treballant. Es poden guardar les versions i corregir-les si és necessari de manera privada, la qual cosa permet fer tantes proves com es vulgui. Aquest és un altre aspecte molt beneficiós per l’alumnat, ja que pot emmagatzemar els seus projectes en un repositori que pot servir com un portafolis en un futur.

“GitHub va molt més enllà, no és només pels informàtics. Aquestes plataformes de comunicació i compartició fomenten l’aprenentatge d’unes soft skills que poden ser molt profitoses per l’alumnat” – Daniel Franco Puntes, professor del Departament d’Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de l’Escola d’Enginyeria

“Cadascú treballa des de casa seva. És molt útil perquè permet treballar en paral·lel i cadascú a l’hora que vulgui. Compartim el codi i quan un company acaba la seva part, la puja a GitHub. Si es comet un error, es pot corregir recuperant una versió anterior” – Santiago Daniel Rodríguez, estudiant de 3r d’Enginyeria informàtica

Per accedir als recursos de GitHub Education tan sols haureu de registrar-vos aquí amb la vostra adreça de correu electrònic institucional (nom.cognom@autonoma.cat). A més de la versió Enterprise del GitHub podreu accedir a altres eines com un any gratuït de Canva Pro i Unity, entre moltes altres.

SI ESTEU MATRICULATS EN QUALSEVOL ESTUDI DE LA UAB PODEU PARTICIPAR EN EL SORTEIG DE DUES SAMARRETES DE GITHUB FINS EL DIA 17 DE DESEMBRE AL NOSTRE INSTAGRAM!