Internet no és pas un paradís i cal tenir molta cura dels elements que l’envolten. Els ciberdelinqüents aprofiten qualsevol punt feble per fer de les seves. Per aquest motiu, des de CanalTIC us volem donar uns consells per estar més protegits i poder prendre les precaucions necessàries per a treballar, fer docència, investigar i estudiar de forma segura i senzilla

Com enfortir l’accés als comptes?

El doble factor és un element clau per enfortir l’accés a tota mena de comptes i serveis. Per aquest motiu, la Universitat Autònoma de Barcelona ha implementat el seu ús per accedir al correu i les eines de col·laboració. Aquest mètode fa que les persones usuàries utilitzin, a més de la paraula de pas, un altre dispositiu a través del qual reben un avís d’autenticació.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Canal TIC UAB (@tic_uab)

Consulta la guia per a l’activació del doble factor d’autentificació de la UAB

Res de contrasenyes com 1,2,3,4…

Per a poder tenir una paraula de pas més difícil d’esbrinar per part dels ciberdelinqüents cal seguir una sèrie de criteris. A continuació, trobareu un seguit de recomanacions per millorar la seguretat dels vostres comptes i protegir la vostra identitat digital.


Creus que la teva paraula de pas no és prou segura? Canvia-la

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Canal TIC UAB (@tic_u

Alerta amb els correus i els enllaços sospitosos

Una de les modalitats més extenses d’enginyeria social és la pesca de credencials. Els ciberdelinqüents la fan servir per suplantar una identitat digital amb l’objectiu de robar informació confidencial. Les autoritats var registrar fins a 71.000 SMS  durant el passat 2021 amb enllaços maliciosos, que portaven a les víctimes a llocs web on es suplantaven entitats bancàries o operadors mòbils per robar claus i contrasenyes.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Canal TIC UAB (@tic_uab)

Fes un cop d’ull als Informes de Tendències en Ciberseguretat de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Puc confiar en les xarxes wifi públiques obertes?

Les xarxes wifi púbiques i obertes, com les dels centres comercials o aeroports, poden suposar un veritable maldecap si no tenim la capacitat d’identificar que ens proporcionin un bon nivell de seguretat.  A la UAB et pots connectar i configurar a la xarxa Eduroam, la qual proporciona no sols un fort nivell de seguretat, sinó que, a més, és fàcil i senzilla de configurar.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por Canal TIC UAB (@tic_uab)

Visita el pas a pas per a configurar la xarxa d’Eduroam en els teus dispositius.

Si vols saber-ne més, revisa tota la informació del nostre blog amb l’etiqueta #ciberseguretat

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !