Si no estàs familiaritzat amb les eines i l’entorn de col·laboració de la Universitat, aquest article és per a tu!

Des del curs 21 -22, l’alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona utilitza el correu i eines de col·laboració de Microsoft. A continuació desgranem algunes de les possibilitats més interessants que ofereix aquesta plataforma de compartició d’arxius per tal que pugueu treure el màxim partit a OneDrive. 

A més, la Universitat també ha fixat els criteris per a la gestió documental, donat que cal fixar un sistema institucional d’emmagatzematge vàlid per a tots els col·lectius, tant de PAS com de PDI, en relació amb tota la documentació.

 

El primer que has de saber és que l’espai reservat per a cada membre de la comunitat UAB al núvol de OneDrive és de 5 TB. Això significa que l’àmplia majoria de la comunitat no haurà de preocupar-se mai per l’espai restant, ja que difícilment arribarà a ocupar-lo tot. 

Un altre dels grans avantatges que podreu fer servir en el vostre dia a dia és el fet que podeu editar els documents directament des de l’espai de núvol gràcies a la integració de les versions web de Word, PowerPoint, Excel… Això us permetrà, si s’escau, treballar des de diferents dispositius sense haver d’exportar contínuament un document de treball. És més, amb l’edició web, podreu treballar amb altres persones de manera simultània sobre un mateix document i els canvis es desen en temps reals. 

També, si ho preferiu, podeu descarregar-vos el client de OneDrive d’escriptori en diferents dispositius. Aquesta opció us estalviarà haver de fer servir la versió web, a la qual us haureu d’autenticar cada vegada que vulgueu accedir-hi. L’espai ‘OneDrive – UAB’ us apareixerà com una unitat de disc més al vostre equip. El trobareu a la barra de dreceres de l’explorador de fitxers. Ara bé, si voleu treballar un document amb més persones al mateix temps, aquesta opció no s’ajusta al que necessiteu. 

Si voleu saber més sobre la compartició i edició de documents compartits consulteu aquest enllaç. 

Fer servir l’espai al núvol per desar els vostres fitxers i documents també us pot estalviar maldecaps, ja que en cas de perduda o robatori de l’equip, no perdeu, a més, tot el vostre treball. De fet, OneDrive també es pot fer servir com a disc de còpies de seguretat. Descobriu més sobre això en aquest enllaç. 

I per acabar, dues possibilitats més per a tots/es aquells/es que vulgueu utilitzar l’aplicació mòbil de OneDrive. En primer lloc, heu de saber que l’aplicació us ofereix una capa de seguretat extra, ja que podeu definir un PIN de quatre números que us demanarà cada vegada que la vulgueu fer servir. Així, els vostres documents estaran encara més protegits. I, en segon lloc, gràcies a la integració d’Office Lens, podreu escanejar documents i desar-los en PDF amb la càmera del vostre dispositiu mòbil. 

La Unitat de Formació de la Universitat ofereix al PDI i el PAS un curs específic de OneDrive i continguts inclosos en els cursos de Teletreball i de Treball al Núvol.
Per més informació, a la Intranet trobareu la programació de l’oferta formativa.

SUBSCRIVIU-VOS AL BLOG CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUIU-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB!