Des de Canal TIC hem elaborat una selecció de 4 novetats que creiem que us poden ser d’utilitat quan utilitzeu aquesta plataforma.

Transcriure una reunió automàticament

S’ha afegit la possibilitat de transcriure una reunió, aquesta innovació suposa una gran ajuda per a persones amb dificultats auditives, les que es troben en un espai amb soroll o les que tenen dificultats per entendre l’idioma de la conversa. A més es guarda i es penja al xat un cop s’hagi finalitzat la videotrucada, per tant, es pot consultar en qualsevol moment.

Quan estigui activat els participants poden canviar l’idioma de transcripció quan vulguin. Tenen una àmplia gamma d’idiomes a escollir, tot i això, el català no està disponible.

Es podrà activar si l’organitzador ho configura així i només es pot visualitzar des de la versió d’escriptori.

Per saber pas a pas com configurar aquest servei consulta a Com activar la transcripció 

Transmetre música en directe en Teams

Una altra novetat és el “mode música” per millorar la transmissió de música en directe en les reunions.

Aquest mode és molt útil per donar lliçons de música, retransmetre presentacions musicals o fer reunions en les quals s’ha d’emetre música de qualitat.

Dona l’opció d’activar o desactivar la cancel·lació de soroll. Microsoft recomana no utilitzar aquest mode amb Bluetooth.

Per activar aquest mode s’ha d’anar a Configuració > Dispositius mode de música d’alta fidelitat.

Per més informació de com activar aquesta funció consulta Mode música 

Tenir un xat personal

Ara es pot tenir un xat individual, al que només la mateixa persona tindrà accés, això permet tenir un espai propi per poder enviar missatges o guardar arxius multimèdia, documents…
Es troba en la part superior dels xats ancorats amb el nom i cognoms de cada persona. 

Si no es pot veure el xat personal, es pot crear un xat nou  Icono Más acciones  i en afegir persones buscar el teu nom.

Activar el mode junts

Aquest mode permet distribuir als participants de la reunió com si estiguessin en un mateix espai. És pràctic si han d’intervenir moltes persones, ja que es pot visualitzar a tots els membres a la vegada.

Cal que hi hagi més de 5 persones en una reunió per poder utilitzar-lo, els organitzadors poden iniciar el mode conferència per a tots els participants de la reunió.

Per activar-ho cal clicar a “Més” Icono Más acciones, després seleccionar “Mode junts” i per últim “Canviar escena”.

Si vols saber més sobre Teams, consulta la resta dels nostres articles aquí! 

SUBSCRIVIU-VOS AL BLOG CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUIU-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB!