Espai d'informacions i difusió
de les TIC a la Comunitat UAB

Comunitat, Serveis

Contrasenyes segures amb Bitwarden

Si vols tenir contrasenyes segures però no te’n recordes de totes, la UAB et recomana un gestor de contrasenyes per facilitar-te aquesta tasca.

 

Actualment, per millorar la nostra seguretat a internet cal que les contrasenyes siguin llargues i que continguin una combinació de lletres, números o caràcters especials, i diferents per cadascun dels serveis que utilitzem. La gran quantitat de comptes que tenim fa gairebé impossible recordar-les totes. Una eina molt útil que ens pot ajudar amb aquesta tasca són els gestors de contrasenyes, que ja vàrem comentar a l’article Gestors de Contrasenyes, com ens poden ajudar? 

Aquestes aplicacions permeten enregistrar les contrasenyes en una base de dades encriptada accessible a través d’una única contrasenya. És molt important que aquesta sigui molt segura, difícil d’endevinar i no oblidar-la mai, ja que sense ella no es pot accedir al gestor. 

Per a aquells que encara no fan servir cap gestor de contrasenyes, la Universitat ha decidit recomanar-ne un, Bitwarden.

Es tracta d’un servei amb emmagatzematge de credencials d’accés al núvol que es pot accedir des d’una aplicació específica. Aquest programari és de codi obert i compta amb una versió bàsica gratuïta. Algunes característiques que té aquesta eina són: generar contrasenyes segures, sincronitzar les contrasenyes en diversos dispositius, guardar-les al núvol i emplenar automàticament formularis.

Com accedir?

Per accedir al servei, a banda d’instal·lar-ho, caldrà donar-se d’alta amb un correu d’ús personal i crear una contrasenya mare, que és amb la que es podrà accedir a totes les contrasenyes guardades. 

En quins dispositius es pot descarregar?

Està disponible per a dispositius mòbils (Android, iOS), ordinadors personals (Windows, Linux, MacOS) i alhora permet l’accés a través dels navegadors més populars (Firefox, Chrome, Safari) i es pot descarregar des d’ Instalació i sincronització | Bitwarden.  Pels ordinadors gestionats dels membres del PAS i PDI es pot descarregar el Bitwarden des del portal d’empresa.

Per obtenir més informació de com s’utilitza aquesta aplicació es pot consultar Centre d’ajuda | Bitwarden 

SUBSCRIVIU-VOS AL BLOG CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUIU-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB!
  1. Sebastián Galera

    Pels que ja fem servir KeePass, es recomanable migrar a Bitwarden?
    Paga la pena l’esforç d’aquesta migració?
    I en seu cas, hi ha alguna ajuda per migrar?

Respon