Espai d'informacions i difusió
de les TIC a la Comunitat UAB

Comunitat, Serveis, Últims articles

Contrasenyes segures amb Bitwarden

Si vols tenir contrasenyes segures però no te’n recordes de totes, la UAB et recomana un gestor de contrasenyes per facilitar-te aquesta tasca.

 

Actualment, per millorar la nostra seguretat a internet cal que les contrasenyes siguin llargues i que continguin una combinació de lletres, números o caràcters especials, i diferents per cadascun dels serveis que utilitzem. La gran quantitat de comptes que tenim fa gairebé impossible recordar-les totes. Una eina molt útil que ens pot ajudar amb aquesta tasca són els gestors de contrasenyes, que ja vàrem comentar a l’article Gestors de Contrasenyes, com ens poden ajudar? 

Aquestes aplicacions permeten enregistrar les contrasenyes en una base de dades encriptada accessible a través d’una única contrasenya. És molt important que aquesta sigui molt segura, difícil d’endevinar i no oblidar-la mai, ja que sense ella no es pot accedir al gestor. 

Per a aquells que encara no fan servir cap gestor de contrasenyes, la Universitat ha decidit recomanar-ne un, Bitwarden.

Es tracta d’un servei amb emmagatzematge de credencials d’accés al núvol que es pot accedir des d’una aplicació específica. Aquest programari és de codi obert i compta amb una versió bàsica gratuïta. Algunes característiques que té aquesta eina són: generar contrasenyes segures, sincronitzar les contrasenyes en diversos dispositius, guardar-les al núvol i emplenar automàticament formularis.

Com accedir?

Per accedir al servei, a banda d’instal·lar-ho, caldrà donar-se d’alta amb un correu d’ús personal i crear una contrasenya mare, que és amb la que es podrà accedir a totes les contrasenyes guardades. 

En quins dispositius es pot descarregar?

Està disponible per a dispositius mòbils (Android, iOS), ordinadors personals (Windows, Linux, MacOS) i alhora permet l’accés a través dels navegadors més populars (Firefox, Chrome, Safari) i es pot descarregar des d’ Instalació i sincronització | Bitwarden.  Pels ordinadors gestionats dels membres del PAS i PDI es pot descarregar el Bitwarden des del portal d’empresa.

Per obtenir més informació de com s’utilitza aquesta aplicació es pot consultar Centre d’ajuda | Bitwarden 

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB
  1. Sebastián Galera

    Pels que ja fem servir KeePass, es recomanable migrar a Bitwarden?
    Paga la pena l’esforç d’aquesta migració?
    I en seu cas, hi ha alguna ajuda per migrar?

Respon