Si necessites modificar arxius en format PDF, la UAB et recomana una aplicació per poder dur a terme aquesta tasca.

 

Actualment, està molt estès l’ús del format PDF per enviar documents, gràcies al fet que aquest format no pateix cap modificació a l’hora de compartir-lo. Però, també presenta una problemàtica i és la dificultat que tenen aquests arxius per ser modificats. Per això, quan calgui realitzar algun canvi a un document PDF s’haurà de fer ús d’una eina concreta.

L’empresa Adobe ofereix el programari de pagament Adobe Pro que permet modificar els PDF. La Direcció de TIC de l’Autònoma, conscients de la necessitat d’alguns usuaris per poder modificar els documents en format PDF, ha decidit recomanar el programari lliure i gratuït PDFsam. En tractar-se d’una aplicació que s’instal·la a l’ordinador proporciona una major seguretat perquè els arxius no han de ser enviats ni tractats a cap servei que puguem trobar per internet, del qual no en tenim una certesa irrefutable del seu compromís de privacitat.

La solució recomanada ofereix la possibilitat de combinar, dividir, girar o barrejar diversos arxius PDF, extreure pàgines concretes del document i dividir segons els marcadors o  la mida de l’arxiu. La versió de pagament ofereix característiques addicionals que es poden consultar a PDFsam versions.

En els següents vídeos us mostrem pas a pas com fer servir algunes de les funcions que ofereix el PDFsam:

Per fer ús de l’aplicació només es requereix instal·lar el programa, està disponible per Windows i també per MAC i Linux. Es pot descarregar des del Web del fabricant i, per a PDI i PAS, en el cas dels ordinadors gestionats, també es pot descarregar des del portal d’empresa.

Per descarregar l’aplicació des del portal d’empresa només cal buscar el portal d’empresa al cercador d’aplicacions de l’ordinador i un cop a dins només heu d’escriure “PDFsam basic” i us sortirà l’aplicació per descarregar-la.

El PDFsam és una aplicació de programari lliure i actualment està en procés de traducció al català per això podeu trobar alguna part en anglès. 

Podeu deixar als comentaris si trobeu a faltar alguna funcionalitat imprescindible que ofereixi la versió de pagament i no estigui inclosa en la recomanada.