Fa unes setmanes us explicàvem una sèrie de recomanacions per apagar bé l’ordinador. Sabies que a part d’apagar l’ordinador, el sistema operatiu Windows contempla dues aturades parcials per l’ordinador?

Quines són les claus de cadascuna d’elles?

SUSPENSIÓ

CONSUM: Aquest mode consumeix molt poca energia, només la necessària per mantenir la memòria RAM encesa.

ATURADA: S’apaguen tots els components de l’ordinador excepte la memòria RAM, lloc on enmagatzema l’estat actual del sistema. En cas de manca/tall d’energia, perdria de  forma abrupta l’estat actual.

PUNT D’ENGEGADA : L’ordinador s’inicia més ràpid que no pas si l’haguessis apagat i et retorna instantàniament en el punt on el vas deixar, amb les finestres i aplicacions tal i com estaven.

Quan has d’utilitzar aquest mode?

Quan estiguis un període curt de temps sense usar el teu ordinador, com per exemple quan realitzis un descans. Recorda que en alguns equips, usualment portàtils i tauletes, el mode de suspensió s’activa en tancar la tapa o en pressionar el botó Inici/Apagat.

HIBERNACIÓ

CONSUM: En aquest mode, el consum d’energia és pràcticament nul (si volem arribar al consum zero, s’ha de desendollar l’ordinador).

ATURADA: S’enregistra l’estat actual del sistema al disc dur i apaga tots els components de l’ordinador. Per poder fer-ho, cal disposar del suficient espai lliure en disc.

PUNT D’ENGEGADA : L’ordinador s’inicia més lent que en la suspensió, ja que ha de restaurar l’estat del sistema a partir de la informació enregistrada al disc i així poder retornar al punt exacte on l’havies deixat.

Quan has d’utilitzar aquest mode?

Utilitza-la quan sàpigues que no usaràs l’equip durant un període llarg durant la jornada laboral (pausa per dinar). Si tens el Windows 10, és possible que aquesta opció no estigui visible  en el teu ordinador i l’hagis d’activar. En el següent vídeo t’ho expliquem :

 

APAGAT

CONSUM: En aquest mode, el consum d’energia és pràcticament nul (si volem arribar al consum zero, s’ha de desendollar l’ordinador).

ATURADA: Es tanquen totes les finestres, aplicacions i arxius oberts de forma ordenada i s’apaguen tots els components de l’ordinador.

PUNT D’ENGEGADA : És el mode que tarda més a tornar a engegar l’ordinador i caldrà reiniciar manualment cadascuna de les finestres i aplicacions que volem fer servir.

Quan has d’utilitzar aquest mode?

Aquest mode és el recomanat quan marxis de l’oficina en acabar la jornada laboral, per motius d’estalvi energètic i de seguretat, ja que és durant els processos d’apagada total i engegada quan s’instal·len, de forma automàtica, les actualitzacions del sistema Windows.