Espai d'informacions i difusió
de les TIC a la Comunitat UAB

Docència, Recursos, Serveis

Nous temps… aplicacions virtualitzades!

Aquest any hem incorporat un nou e-servei per a tot l’alumnat de l’Autònoma. Es tracta d’un portal d’aplicacions virtualitzades, anomenat VirtualApps.

Que què vol dir això? Imagina’t que estàs a casa i necessites fer servir un programa que tens als ordinadors de la teva Facultat però que, per alguna raó, no te’l pots instal·lar al teu equip personal.

Aquest servei et permetrà tenir les aplicacions necessàries per seguir les teves pràctiques de la Universitat a un sol clic. I no només això, té altres avantatges addicionals:

 • No t’hauràs de baixar i instal·lar les aplicacions que vulguis fer servir. I el que és millor: un cop hagis iniciat un programa, es comportarà com si estigués instal·lat localment
 • Podràs provar les aplicacions sense haver d’instal·lar-les i després esborrar-les. Fins i tot et pot servir per aquell programa que fas servir molt esporàdicament
 • No hauràs de preocupar-te per les actualitzacions. Sempre disposaràs de les darreres versions sense haver de fer-ho tu

Per començar a utilitzar-ho, només cal descarregar un client a l’ordinador. Tan bon punt entris al portal trobaràs més de 50 aplicacions que fan servir els estudiants de diferents facultats i centres de l’Autònoma per dur a terme les seves tasques i projectes. Els programes disponibles a la plataforma són per equips amb sistema operatiu Windows.

És un entorn en constant construcció. De fet, s’està treballant per tal que el programa SPSS, adreçat a l’alumnat de la Facultat de Medicina, i el programa SIMIO, adreçat a l’alumnat de l’Escola d’Enginyeria, s’incloguin dins el portal en un futur. Les aplicacions que hi ha ara mateix són d’ús lliure, però està previst que per aquelles que tenen llicències limitades, només hi puguin accedir els alumnes de la facultat o departament que les hagi habilitat. 

Si sou docents i no trobeu les aplicacions que necessiteu podeu fer-nos arribar les vostres peticions i suggeriments a través dels comentaris d’aquest article.

Si tens més curiositat per saber com funciona, et podem explicar que, a l’hora d’executar una aplicació, la pantalla del teu equip actuarà com quan utilitzes una plataforma de contingut audiovisual a la carta com Netflix o HBO, aquest carregarà l’aplicació i només hauràs de prémer el “play” per executar-la. De fet, la distribució del portal és molt similar. Pots fer servir la que necessitis en cada moment d’igual manera que esculls una pel·lícula o una sèrie segons et convingui.

SUBSCRIU-TE AL BLOG PER NO PERDRE’T RES: CANALTIC.UAB.CAT I SEGUEIX-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !
 1. Sóc professora i treballo des de casa amb un Apple. Ja he escrit al cas però segueixo a l’espera d’un antivirus pel meu equip. Penso que és urgent protegir els equips amb els que estem fent docència.

  • Canal TIC admin

   Hola Maria,

   Gràcies per seguir-nos al blog i a les XS.

   La seguretat és un element clau en qualsevol àmbit de la Univesitat i des de #CanalTIc sovint en fem esment i conscienciació a la nostra comunitat. Has adreçat la petició allà on correspon (CAS) i esperem que et suggereixin com actuar.

   Salutacions!

 2. 1001716

  Hola, Jo també sóc professora i voldria saber si a la UAB podríem fer subscripció col.lectiva a eines com Mentimeter, Padlets i simliars… són eines en un inici gratuits i interessants per a la docència i et permeten “tastar” la proposta, però amb limitacions de preguntes (Mentimeter) o espai /nombre de padlets. Si es vol treure rendiment, es necessita versió Premium de pagament.

  • Canal TIC admin

   Hola,

   Les subscripcions a programari col·lectiu a la UAB són possibles sempre que s’arribi a un consens a nivell docent sobre quina de les múltiples alternatives que hi ha és la més adequada i per la que convé apostar, que el cost/benefici sigui atractiu i que hi hagi disponibilitat pressupostària.

   En aquest procés de tria entre les alternatives disponibles, des de la DTIC estarem encantats a donar el suport tecnològic que calgui, més enllà de la priorització des del punt de vista docent.

   Salutacions!

 3. Carla Estevan Esteban

  Hola,
  Tenim una llicència d’Adobe per a diversos dispositius i ens agradaria posar alguns programes a disposició dels estudiants, seria possible fer-ho?
  Gràcies!

  • Pere Roca Trias

   Hola Carla,

   En principi sí. Els nostres tècnics es posaran en contacte amb tu per acabar d’avaluar-ho.

   Gràcies per fer-nos arribar la proposta!

Respon