Comunicat del Comissionat per a les TIC de la UAB del 27/04/2022

A continuació us detallem les novetats en el procés de reconstrucció dels serveis i de les aplicacions corporatives:

  • Aprofitant les capacitats de la nova plataforma d’ordinadors personals gestionats, durant aquesta setmana s’està duent a terme una acció per garantir la correcta configuració del català al sistema operatiu i al conjunt de programari Microsoft Office.
  • L’Entorn per a la Gestió de la Recerca i la Transferència (EGRETA) normalitzarà el funcionament de l’autenticació a partir del dia 2 de maig. Per tant, caldrà fer servir el NIU i la contrasenya en comptes de les credencials d’usuari local.
  • La bústia de suggeriments, queixes i felicitacions Opina ha estat funcionant en mode restringit durant el cap de setmana arran de la publicació d’una vulnerabilitat de programari. Aquest dilluns ha tornat a la normalitat després d’haver-li aplicat el pedaç de seguretat corresponent. Aquestes accions preventives són absolutament imprescindibles en el nou marc de ciberseguretat de la UAB i, en el moment en què es produeixin, se n’informarà al web de la DTIC i es resoldran amb diligència i rigor.

 

És important insistir en la necessitat de reinstal·lar amb urgència els ordinadors personals pendents d’actualitzar. Com sabeu, l’estat en què es troben aquests ordinadors és molt perillós per a les dades personals i per a la institució. Recordeu que l’antiga contrasenya que encara feu servir en aquests ordinadors es va veure compromesa, que el sistema operatiu no està rebent actualitzacions i que l’antivirus ha deixat de funcionar. Amb la reinstal·lació dels ordinadors es corregeix aquesta greu situació i es garanteix la continuïtat de funcionament del programari que feu servir.

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !