Espai d'informacions i difusió
de les TIC a la Comunitat UAB

Comunitat, Notícies

Novetats de Teams el març de 2023

Des de Canal TIC hem fet un recull de cinc novetats del xat de la plataforma Teams que creiem que us poden ser de gran utilitat

 

Crear i enviar clips de vídeo

Aquesta nova funcionalitat permet gravar i editar vídeos de curta durada (de fins a un minut) per enviar-los pel xat.

Per aprendre com es fa, pas a pas, feu un cop d’ull a Gravar un clip

Seleccionar els xats no llegits

Teams ha afegit l’opció de filtrar els xats per aquells que tinguin missatges sense llegir. Aquesta opció pot ser molt útil per a persones amb una gran quantitat de xats.

Per fer-ho només us heu de situar a la part superior esquerra de la llista de xats i clicar a Filtra   , després clicar  i seleccionar l’opció Sense llegir, i us apareixeran directament tots els xats que tingueu amb missatges sense llegir.  

Enviar el missatge més tard 

Ara es pot programar un missatge perquè s’enviï a una hora i data específica. Això permet evitar que arribin notificacions relacionades amb la feina un cop acabada la jornada laboral, tal com us comentàvem a les recomanacions que fèiem a Desconnexió digital: petits enginys per limitar les notificacions i missatges.

Per programar-ho només cal pitjar el botó dret del ratolí a sobre del botó Enviar i triar l’hora i la data a la qual voleu que s’enviï el missatge.

Afegir persones a un xat 

Per incloure nous contactes en un xat, a més de l’opció Afegeix persones, que trobeu a llista d’assistents (part superior dreta), també es pot fer escrivint @ en el text i clicant Afegiu algú al xat per triar les persones. 

Eliminar xats de la llista de xats 

S’ha afegit l’opció d’eliminar de manera permanent un xat per a nosaltres, però no per a la resta de participants. Només s’eliminarà el text, però no els elements que hàgiu compartit en el xat (fitxers, tasques, etc.), que caldrà que suprimiu si ho creieu pertinent.

Per fer-ho us heu de situar en la llista de xats sobre aquell que voleu eliminar i dins Més opcions trobareu l’opció Suprimeix el xat.

 

Doneu-nos la vostra opinió sobre l’article i, si l’heu trobat interessant, compartiu-lo! Si hi feu un comentari podeu guanyar una de les memòries USB que sortejarem.

SUBSCRIVIU-VOS AL BLOG CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUIU-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB!
  1. Manuela Costa Garcia

    Molt interessant!

    Gràcies

  2. David Sierra Hernandez

    Són molt útils aquests articles de novetats de les eines TIC de la UAB. Moltes gràcies!

Respon