Espai d'informacions i difusió
de les TIC a la Comunitat UAB

Comunitat, Notícies

Desconnexió digital: petits enginys per limitar les notificacions i missatges

S’apropa un nou període de vacances i des de Canal TIC hem cregut convenient actualitzar l’article de desconnexió digital, de gener de 2021, per tal de recordar-vos les eines perquè pugueu gaudir del descans laboral i aprofitar les vacances al màxim.

Trobareu, tot seguit, unes recomanacions tècniques en forma de vídeos curts per evitar que us arribin notificacions relacionades amb la feina un cop acabada la jornada laboral i en el període de vacances.

Teams. Podeu fer que no us arribin correus electrònics de missatges no llegits, desactivar les notificacions al telèfon mòbil durant unes hores i dies determinats i definir un missatge d’estat per a quan marxeu de vacances. També hi trobareu l’opció de treballar a la plataforma en l’estat “Desconnectat”. Cliqueu als vídeos per veure com es fa! Trobareu informació addicional en aquest enllaç.

Aturar les notificacions al mòbil

Aparèixer com a desconnectat

Desactivar l’arribada de correus per les notificacions del Teams

 

 

 

 

 

 

Correu. En el servei de missatgeria de la Universitat (correu.uab.cat) hi ha diferents opcions per desconnectar. Podeu programar fàcilment a quina hora i quin dia voleu que s’enviï un correu electrònic a un destinatari o definir una resposta automàtica si heu d’estar inactiu una temporada. També es pot limitar l’arribada de notificacions al telèfon mòbil; ara bé, tingueu en compte que si opteu per fer-ho, no rebreu instantàniament avisos del Campus Virtual.

Aturar les notificacions al mòbil

Programar l’enviament d’un correu

Definir una resposta automàtica per a les vacances

 

 

 

 

 

 

Telèfon. Si marxeu de vacances, recordeu que podeu desactivar el desviament de trucades si el teniu activat. D’aquesta manera evitareu rebre trucades al telèfon personal. Podeu consultar com fer-ho als enllaços següents:

 

Notificacions de les aplicacions al mòbil. En les diferents aplicacions que teniu instal·lades als dispositius mòbils podeu desactivar les notificacions relacionades amb la feina des de la configuració, per tal que no us molestin. Una vegada desactivades, aquesta opció romandrà així, fins que no torneu a activar-les. A continuació podeu veure un exemple de com fer-ho per a l’aplicació Twitter.

Aturar les notificacions al mòbil

 

Ordinador i aparells electrònics. Abans de marxar de vacances reviseu que tots els dispositius de la zona de treball estiguin apagats correctament. Si voleu saber com fer-ho amb l’ordinador, cliqueu en aquest enllaç.

 

Doneu-nos la vostra opinió sobre l’article i, si l’heu trobat interessant, compartiu-lo! Si hi feu un comentari podeu guanyar una de les memòries USB que sortejarem.

SUBSCRIVIU-VOS AL BLOG CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUIU-NOS A TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB!
  1. Marc López Chavarria

    Moltes gràcies pels consells!

Respon