Novetat de la UAB del 03/11/2021

La UAB implementa l’ús del doble factor d’autenticació per accedir a l’entorn Microsoft. A partir d’ara, doncs, cal que les persones usuàries utilitzin, a més de la nova paraula de pas que hauran generat prèviament, un altre dispositiu des del qual rebre un avís d’autenticació.

La primera vegada que s’accedeixi amb la nova paraula de pas, cal fer-ho en un navegador d’un ordinador (no a dispositius mòbils) i a través de l’adreça: https://outlook.office.com.

NIU@uab.cat
Nova paraula de pas

En aquest punt s’ha de seguir les instruccions per ser validat en el nou sistema on està implementat el factor de doble autenticació.

Es poden consultar els diferents mètodes d’autenticació en aquesta Guia per a l’activació del segon mètode d’autenticació (s’ha de definir més d’un mètode i seleccionar quin es vol que sigui el principal).

Cap d’aquests mètodes no representa un cost econòmic per als usuaris.

Cal recordar que només s’ha canviat la paraula de pas de l’entorn Microsoft al núvol. Això significa que per accedir a l’ordinador personal UAB encara està activa la paraula de pas antiga. Aquesta situació de convivència de dues paraules de pas es mantindrà mentre no es faci la reinstal·lació dels ordinadors. La nova paraula de pas s’utilitzarà també quan s’hagi d’accedir als diferents sistemes i aplicacions corporatives a mesura que aquests es vagin recuperant.

Consulteu la infografia resum dels passos a seguir.

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !