Quines millores s’han fet a la xarxa de la UAB?

S’ha augmentat molt l’amplada de banda disponible per a tothom amb una connexió a internet que ha triplicat la capacitat i que ens permet seguir creixent fàcilment quan sigui necessari. S’estan renovant, també, els dispositius on es connecten els ordinadors i també les connexions entre edificis, cosa que permet multiplicar-ne per cinquanta l’amplada de banda disponible. 

Hem actualitzat tot el sistema de gestió de la xarxa amb la darrera tecnologia disponible i podrem donar suport a necessitats molt diverses. En els propers mesos, i gràcies a eines molt potents, podrem garantir que tots els ordinadors que es connecten a la xarxa no representen un problema de seguretat per a la Universitat.  

Els ordinadors gestionats directament per la Universitat podran accedir a totes les eines corporatives. Per als ordinadors dels alumnes, els dels visitants i altres ordinadors es podrà habilitar l’accés que necessitin, sempre que els equips no representin un perill per a la seguretat o la integritat dels sistemes universitaris. No hi haurà cap necessitat desatesa.  

Per tal de garantir la seguretat dels usuaris i de la Universitat, en alguns casos caldrà fer servir una xarxa privada virtual i, en d’altres, una subxarxa específica. 

Com puc connectar el meu aparell científic, que encara funciona, a la nova xarxa de la UAB?

Aquests aparells, d’alt cost i gran durabilitat, van acompanyats d’ordinadors molt específics que esdevenen obsolets i insegurs. En aquests casos podem connectar-los a una xarxa específica que tingui cura d’aquestes característiques. 

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !