Al meu àmbit treballem amb l’ordinador obert a tothom

Cal que sempre iniciïs la sessió de treball amb les teves credencials personals i que no la deixis disponible per a ningú altre. 

La normativa de seguretat de compliment obligat a les Administracions públiques requereix la traçabilitat dels processos digitals i que les credencials d’accés estiguin associades unívocament a una persona.  

Els ordinadors d’accés públic, com ara els de les biblioteques, ja tenen uns quioscs que ho permeten. Pel que fa als ordinadors d’ús intern amb rotació elevadas’hi aniran afegint eines per alleugerir les molèsties del canvi d’usuari. 

Puc tenir un compte genèric per usar a un ordinador d’una sala d’actes o de reunions?

No. Cal fer servir sempre el compte personal per iniciar la sessió en un ordinador i no cedir-lo a terceres persones. En els casos que calgui, afegirem un compte de convidat. 

Puc instal·lar programari a l’ordinador que faig servir?

Sí, pots instal·lar-hi el programari que necessitis per fer les tasques necessàries de la Universitat. A més, hi ha un catàleg de programes utilitzats habitualment que es poden instal·lar simplement fent un clic. Per instal·lar programes que no siguin en aquest catàleg cal que siguis l’administrador de la màquina. És una mesura imprescindible per garantir-ne la seguretat. 

S’ha de limitar l’ús de programes que posin en perill la seguretat dels sistemes informàtics o que serveixin per evitar mesures de seguretat. 

SUBSCRIU-TE AL BLOG: CANALTIC.UAB.CAT PER REBRE TOTES LES ACTUALITZACIONS I SEGUEIX-NOS AL TWITTER @TIC_UAB I A INSTAGRAM @TIC_UAB !