Us presentem el butlletí de notícies de la DTIC, que publicarem trimestralment, amb les informacions més rellevants que s’hagin produït en el nostre àmbit. La finalitat és mantenir-vos informats, d’un cop d’ull, de les novetats, els canvis, les actuacions fetes i els consells d’ús dels nostres serveis, i de la documentació corresponent (PMF, manuals).

Us animem que ens deixeu els vostres comentaris!

Butlletí de notícies del primer trimestre (gener-març)

  • Canvi al nou Microsoft Stream:  

La plataforma d’allotjament de vídeos Microsoft Stream ha estat substituïda des del dia 31 de gener per una nova versió millorada. La voluntat de Microsoft és oferir una aplicació més ben integrada a l’entorn Microsoft 365. 

Enllaç de la notícia per ampliar la informació: https://canaltic.uab.cat/2024/01/15/canvi-al-nou-microsoft-stream/ 

  • Millora de l’administració de l’emmagatzemament Onedrive:  

Des de l’1de febrer ha començat una acció de regularització de l’ús de l’espai de disc al núvol (OneDrive) a causa dels canvis que Microsoft ha anat anunciant progressivament, entre els quals cal destacar la limitació a una quota de disc de 100GB de les llicències A1 (les que no tenen cost econòmic). 

Enllaç: https://www.uab.cat/web/incidencies-i-planificacions-d-actuacions/detall-avis/campanya-de-millora-de-l-administracio-de-l-emmagatzemament-a-onedrive-1345831311721.html?detid=1345906813077 

  • Canvi important a Microsoft Teams  

Microsoft Teams ha llançat la seva nova plataforma, MS New Teams, un sistema que pretén millorar el rendiment de l’antic Teams, tot i ser molt similar a la versió anterior. Des del 12 de febrer, s’ha anat fent l’actualització dels ordinadors que encara no havien adoptat New Teams. 

Enllaç de la notícia per ampliar la informació: https://canaltic.uab.cat/2024/01/25/actualitzacio-important-de-microsoft-teams/ 

  • Campanya pel Dia de la Internet Segura (6/2/2024)

Per al Dia Internacional de la Internet Segura es va acordar una acció conjunta amb l’ACC i el CSUC, basada en l’hipertrucatge, per conscienciar els usuaris de la importància de fer un ús segur de les xarxes. 

Per a més informació, podeu consultar la nostra piulada (https://twitter.com/tic_uab/status/1754790970061668696

  • Consultes diàries a Microsoft Copilot 

Com a part de la comunitat universitària i membres de Microsoft 365, amb el compte de correu electrònic de la UAB, tots els membres de la comunitat disposen de 30 consultes diàries sense cap cost addicional a la IA de Microsoft, Microsoft Copilot. 

Per a més informació, podeu consultar la nostra piulada (https://twitter.com/tic_uab/status/1755489687479672843

  • El vídeo a la docència: una nova formació per al professorat 

La Universitat ha impartit per primer cop la nova formació per al professorat «Integració del vídeo a la docència (i a l’aula virtual)», que pretén ajudar els docents a introduir el vídeo a l’aula virtual com una eina dinamitzadora d’ensenyament i ensenyar-los les eines disponibles a la UAB i com fer-ne ús. 

Enllaç de la notícia per ampliar la informació: https://canaltic.uab.cat/2024/02/21/la-integracio-del-video-a-la-docencia-i-a-laula-virtual/  

  • Connecta’t a la wifi eduroam!  

S’ha iniciat una campanya de promoció de l’ús de la xarxa de wifi eduroam, una xarxa que garanteix la connexió a qualsevol centre educatiu on estigui disponible i aporta múltiples beneficis respecte d’altres xarxes públiques. 

Enllaç de la notícia per ampliar la informació: Connecta’t a la wifi eduroam! – Canaltic (uab.cat) 

  • Aturada elèctrica i de serveis informàtics del 26 de Març a les 4:30h al 27 de març a les 8:00h.

S’ha dut a terme una aturada elèctrica per al manteniment de les instal·lacions elèctriques i de l’edifici D del campus que ha comportat el tancament dels serveis informàtics durant un dia.

Enllaç de la notícia per ampliar la informació: https://www.uab.cat/web/incidencies-i-planificacions-d-actuacions/detall-avis/aturada-electrica-i-de-serveis-informatics-del-26-de-marc-a-les-4-30-a-m-fins-al-27-de-marc-a-les-8-00-a-m-1345831311721.html?detid=1345911365000 

Preguntes més freqüents editades: 

Xarxes socials: 

Subscriviu-vos al blog  canaltic.uab.cat  per rebre totes les actualitzacions i seguiu-nos a X,  @tic_uab, i a Instagram,  @tic_uab!